Топ-10 основних фактів про фрукти

Яблуко

  • Яблуко – це фрукт круглої форми із зеленою, червоною або жовтою шкіркою та соковитою м’якотю.
  • Яблука ростуть на деревах висотою 2,5 – 15 м, що мають білі або рожеві квіти, запилюються комахами і скидають листя восени.
  • Apple – a round fruit with green, red or yellow skin and has juicy firm flesh.

Абрикос

  • Абрикос – це м’який круглий фрукт із кисло-солодкою м’якотю, пов’язаний із сливою та персиком. Достиглий абрикос має помаранчево-жовтий колір.
  • Абрикоси ростуть на листопадних деревах висотою 5 – 8 м.
  • Apricot – round stone fruit with soft flesh, related to the plum and peach. It is orange yellow when ripe.

Банан

  • Банан – це довгий, товстошкірий, їстівний фрукт. Стиглий банан м’який і має жовтий колір.
  • Висота рослин банана сягає 2 – 9 м. Це одна із найвищих трав у світі. Багато хто помилково вважає бананові рослини деревами.
  • З ботанічної точки зору банан є ягодою, багатонасінною і товстошкірою.
  • Зберігати банани потрібно у кошику для фруктів при кімнатній температурі.
  • Long thick-skinned edible fruit that is yellow when ripe. Keep bananas on a fruit dish in the living room at room temperature.

Черешня

  • Черешня – це маленький круглий м’який фрукт червоного, чорного або жовтого кольору.
  • Черешні ростуть на листопадних деревах висотою до 9 м.
  • Cherry – the cherry tree grows upto 9 m.
  • Cherry – a small round shaped soft fruit either in red, black and yellow in colour.

Виноград

  • Виноград – це грона зелених або фіолетових, солодких ягід, які можна вживати у сирому вигляді або використовувати для виготовлення вина. Ягоди винограду можуть бути круглими або злегка видовженими.
  • Пагони винограду називаються виноградною лозою.
  • Green or purple berry growing in clusters on vines, used for making wine or eaten as fruit.

Лимон

  • Лимон – це кислий, жовтий фрукт овальної форми.
  • Лимони ростуть на невеликих вічнозелених плодових деревах, заввишки до 5 – 8 м.
  • Lemon – an oval-shaped pale yellow fruit with acidic juice.

Апельсин

  • Апельсин – це круглий, товстошкірий, соковитий, їстівний фрукт помаранчевого кольору.
  • Апельсини ростуть на вічнозелених деревах, заввишки від 4 і до 12 м.
  • Батьківщиною апельсина вважається Південно-Східна Азія. В Європу апельсин завезли португальці.
  • Апельсин дієтичний низькокалорійний продукт, в 100 г якого міститься всього 36 кКал.
  • Orange – a round reddish yellow, thick-skinned juicy edible fruit.

Персик

  • Персик – це круглий, соковитий фрукт з ворсистою жовтувато-червоною шкірою і твердою кісточкою всередині.
  • Персикові дерева виростають у висоту до 8 м, мають білі або рожеві квіти і скидають листя восени.
  • Peach – round juicy fruit with downy yellowish-red skin and rough stone.

Груша

  • Груша – це солодкий, соковитий, жовтий або зелений фрукт округлої форми, яка звужується біля стебла.
  • Груші ростуть на листопадних деревах висотою 5 – 25 м.
  • Груша прийшла до нас із доісторичної епохи. Батьківщиною її вважаються Давня Греція.
  • Груша низькокалорійний продукт, в 100 г якого міститься всього 57 кКал.
  • Pear is a sweet juicy yellow or green fruit with a rounded shape that becomes narrower towards the stalk.

Слива

  • Слива – це м’який, круглий фрукт, із гладкою шкіркою, солодкою м’якотю та пласкою кісточкою.
  • Сливове дерево виростає від 5 до 7 метрів у висоту, має зеленувато-білі квіти, запилюється бджолами і скидає листя восени.
  • Plum is a soft round smooth-skinned sweet fruit with sweet flesh and a flattish pointed stone. The plum tree grows 5 to 7 m high, has greenish-white flowers, is pollinated by bees and loses its leaves in autumn.
Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s